IIIMCz

Жанр: Рап/Хип-Хоп

Членови: Rootsman I,Nko,Brcka

      IIIMCz е спој на тројца артисти од различни музички правци: Rootsman I (Conquering Lion), MC Брчка (Подземјето) и Nko (Некроза). Идејата со која групата е создадена, според авторите е:„ Да се претстават суетните лаги на општественото уредување, животот на угнетените луѓе, револтот кој произлегува од сите притисоци во општеството, а сепак на крајот претопено во еден поглед кон светот, кој заслужува подобро. Додека улицата спие и е неактивна, време е за нова инспирација и порака до луѓето. “