Lirikoven Piroman

Жанр: Hip Hop

   Лириковен Пироман е млад артист од Скопје. Официјално, започна со рапот 2014 година и не планира да запре се додека има идеи. Препознатлив е по многубројните панчлајнови, добро осмислените метафори, игрите на зборови и мулти римите. Соработува со голем број артисти и продуценти од земјава и секогаш е расположен за дружба и соработка со вистинските луѓе. Негов најзначаен настап е настапот на Пиволенд на BlaBla стејџот (2015).