Tha Titanium

Жанр: Hip Hop

Email: kuz_man@yahoo.com

Членови: Петар "El Borracho" Кузмановски, Христијан "RickBeatZ" Ристески

   Tha Titanium е рап група која што доаѓа од Прилеп. Членови се Петар "El Borracho" Кузмановски (MC) и Христијан "RickBeatZ" Ристески (продуцент). Како група постојат од 2007 година. Работат под сопствена продукција и мастеринг - RickBeatZ.
   Основоположници и репрезенти се на Централен Запад (специфичен спој на лично компонирани инструментали со преовладување на клавијатура и длабоки бас линии пропратено не традиционални ритам секции и мелодично рецитирање врз истите). El Borracho исто така е член на HiphopMacedonia, здружение кое што се занимава со хип хоп активизмот во Македонија.
Позначајни настани и евенти на кои што присуствувале:
 • МАССУМ олимпијада 2009 (освоено прво место за "Најдобра нова хип-хоп група"
 • Канео Фест 2011 (музички гости)
 • Штип Хоп Фест 2012 (музички гости)
 • BUS Fest 2012 (музички гости)
 • ХипХоп Камп 2012 (музички гости)
 • Концертна промоција на "ТТрометеј" 2013
 • ХипХоп Камп 2013 (музички гости)
 • Струмица Опен Фест 2013 (музички гости)
 • Канал 103 "Ако никој не свири" 2013 (промоција на "На пат кон дома" и "ТТрометеј")
 • Струмица Опен Фест 2014 (музички гости)
 • Скејт Хоп Фест 2015 (музички гости)
 • Хип Хоп Награди 2015 (награда за "Најдобра продукција" и "Најдобар инструментал" + музички гости)

Дискографија:

 • Tha Titanium - Вандализам (2008) 
 • Tha Titanium - Проект 22 (2011)
 • Tha Titanium - ТТрометеј (2013)
 • Tha Titanium - Назад, Во Централен Запад (TBC)