Puls Ekipa

Жанр: Hip Hop

Членови: ТриМ,ЛУ,Бокса,Џоле

Пулс Екипа е млада рап група од Скопје која постои од 2014та година. Екипата е составена од четири членови од кои: ТриМ , ЛУ – Лириковен Уметник , Бокса & Џоле. Се претставуваат со свој уникатен стил, насочени кон одржување на вистинскиот рап.

ТриМ e основачот на екипата и во неа зема улога на продуцент, beatmaker и MC, исто така раководи и со сопствено студио - Perspektiva Records во кое се снимени сите нумери на Пулс Екипа, а воедно и стои зад продукцијата на истите. Лириковен Уметник или накратко ЛУ зема учество како MC. Уникатноста на оваа група е што има член кој е beatboxer, односно тоа е Бокса, па можат да се забележат уникатни траки во екипата кои наместо на инструментал се снимени и се рецитираат на beatbox. Најновиот член на Пулс Екипа е Џоле, кој учествува како beatmaker.

   Позначајни настапи на Пулс Екипа:

  • Клуб Кастро (Скопје 2014)
  • Skopje Challenge (Скопје 2014)
  • Бус фест (Битола 2015)
  • Skopje Challenge 2 (Скопје 2015)
  • Alernativa Connection (Скопје 2015)
  • Пиволенд (Скопје 2015)
  • Лузер фест (Скопје 2015)
  • Рап Дружба 2 (Струмица 2016)
  • Alternativa Connection 2 (Скопје 2016)