ФУНДАМЕНТ ФТ. VLAX - КАДЕ СИ (НАЈАВА ЗА АЛБУМ)

ФУНДАМЕНТ ФТ. VLAX - КАДЕ СИ (НАЈАВА ЗА АЛБУМ)


Со задоволство ви го претставуваме новиот сингл на Фундамент, кој е најава за неговиот соло албум, кој ќе биде насловен "Мајстор на Занаетот Вол.1". Фундамент за албумот ни открива дека ќе има гостувања од артисти кои се веќе докажани Heavyweightz на македонската хип хоп сцена, а звукот на албумот ќе биде зачинет со вкусот на класичен Бум Бап Хип хоп кој се повеќе исчезнува. 

Првиот сингл од албумот кој ќе имате можност да го слушнете под содржината е насловен "Каде си", а на траката гостува Vlax. Траката е продуцирана од Фундамент, додека миксот и мастерингот се на JanZoo, a oмотот за албумот го има изработено Vidoevski Design

Vlax инаку е кочанси артист кој веќе подолго време соработува со Фундамент. За постарите соработки од Vlax i Фундамент ќе можете да слушнете Тука и Тука