ТРИУМФ ФТ. ГЕНГО - РАП ЕЛЕГИЈА

ТРИУМФ ФТ. ГЕНГО - РАП ЕЛЕГИЈА


Уште една песна на младата група Триумф која доаѓа од Битола во која членуваат Мартин Петровски (Ѕвер), Игор Петровски (Зум) и Евгениј Литовски (Генчо). Досега имаат издадено неколку песни, а денес ви ја претставуваме песната "Рап Елегија" која е направена во соработка со еден од пионерите на битолскиот рап - Генго од Freedom Fighters.

Песната е снимена во студиото на Поетика, а под миксот и мастерингот се потпишува Дејан Трајчевски. Инструменталката е семпл од евергринот на Мики Јевремович "Нарцису Плачу Љубави". Па за оние кои почитуваат социјална тематика и српски пиано трилер, дојдајте ја песнава во вашата музичка библиотека.