АЛТЕРНАТИВА CONNECTION #2 ВО ЛЕТНА ХАВАНА - СКОПЈЕ

АЛТЕРНАТИВА CONNECTION #2 ВО ЛЕТНА ХАВАНА - СКОПЈЕ


На 26ти август, петок, во летниот клуб Хавана во Скопје ќе се оддржи по втор пат настанот под име Alternativa Connection

Alternativa Connection е организација на Perspektiva Records. За прв пат се одржа на 27ми Август 2015та година, со цел секоја година да се одржува по еднаш. Целта нa овој настан е да се истакне, репрезентира и даде придонес за АЛТЕРНАТИВНАТА МУЗИКА.

Оваа година репертоарот е составен од повеќе бендови и имиња и тоа: 

- Рап групата од Скопје Puls Ekipa ( ТриМ , Лириковен Уметник, Бокса )

- Прилепското рап дуо Tha Titanium (El Borracho & RickBeatZ)

- Велешката рап групација Авторизација ( Дико, Леон, Пикси, Урбански, Симе Кифа, Саша, Нешо и DJ Попај )

-  Скопското рап дуо Рап Позитив (Lux Kmala & Vegjas)

- Петчлена Битолска хип хоп екипа Drophop Streeterz ( noRasta, liriK, Onse, Scope и janaK )

- Progressive Metal бендот Spectrum од Скопје ( Александар Јарчевски, Стефан Митев, Филип Мирчевски и Стефан Петановски )

- Прогресив рок и метал бендот Црвена Ципела (Андреј Илиевски, Анастасија Ѓороска, Стефан Вељкович, Игор Мартинович, и Андреа Коевска )

-  Сурф  рок бендот - The Planktons (Виктор Главиновски, Дарко Поповски, Филип Петрески, Марко Трендафиловски )

ПОЧЕТОК ОД 20:00 ЧАСОТ, А ВЛЕЗОТ ЌЕ ЧИНИ 100 ДЕНАРИ .

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ И БИДЕТЕ ТАМУ !!!