ВОСПИТНА - СЕЗОНА 05 ЕПИЗОДА 06 !

ВОСПИТНА - СЕЗОНА 05 ЕПИЗОДА 06 !


По дебатната емисија претходниот понеделник, продолжуваме со воспитувањето и репрезентот на реална и мрсна рапоина и овој понеделник 14.11.2016 на ДНС РАДИО !

Како и секогаш на репертоарот ќе си ги имаме двете рубрики - Радиоактивни“ и „Гости во Куќата“. Од 20:00 часот започнуваме со претставување на  тазе печена рапоина т.е. најновите синглови кои излегоа периодов во етер, а тука спаѓаат и македонскиот дел секако доколку некој ни испратил на нашиот мејл - radio@dns.mk (со кратко инфо околу траката и артистот - не заборавајте!). Ќе се информираме за се што е најново во светот на хип-хопот и ќе си предложиме се што е квалитетно ново од рап музиката е треба да го проверите.

Од 21:00 часот во втората рубрика ќе се дружиме со Ајнштајн и Скитер кои ни се двајца млади скопски рап артисти, и кои се дел од групацијата СКЦ (Skopje Crew). Ќе ги чуеме нивните траки, и нивната приказна во рапов, ќе се подружиме ќе подискутираме зашто го прават ова, ќе позбориме околу рапов кај нас и општо и нормално ќе залиеме заедно со нашите слушатели и ќе поделиме по некоја награда за наредовните слушатели-јавувачи !

И не заборавајте ! - 20 часот  сите на по една ВОСПИТНА на www.dns.mk !

Линк за слушање ----> http://dns.mk/radio

Скајпот на кој што можете да се јавите во живо во емисија -----> radiodns

И во меѓувреме пратете не на нашиот сајт за сите светски и домашни хип-хоп новости и аднете не нашата официјална фејзбук страна - Емисија  Воспитна !

СЕ СЛУШАМЕ ! 1L