РАП СКИЛЗ МАКЕДОНИЈА - ЕПИЗОДА БР.2 (СКОПЈЕ)

РАП СКИЛЗ МАКЕДОНИЈА - ЕПИЗОДА БР.2  (СКОПЈЕ)


Претходниот викенд официјално стартуваше Рап Скилз Македонија, и на нивниот официјален канал момците ја објавија својата прва епизода.

Концептот на битките е едноставен, три рунди, каде натпреварувачите идат вербално еден против друг со формат на претходно напишани акапела текстови, и на крајот жирито составено од тројца судии според настапот и како ќе ги прикажат своите вештини индивидуалците, избираат победник од натпреварот.

Петоков својата премиера доби и 2та епиозда, во која овојпат натпреварувачите се Морт vs. Nickoloff 90.

Локацијата е Плочник - Скопје, а судии тој ден беа Марко (СВП) и Паки од Зад Аголот и Тигаз (ДНС Екипа).  Водител на настанот е Небојша Милосављевиќ - Небо.

Погледнете ги трите рунди од вториот натпревар и проследете за кого го даваат својот глас судиите во оваа битка. Уживајте :