АЛФА - EXORCISM

АЛФА - EXORCISM


Во последно време бевме сведоци на лирички "истрели" на релација Скопје - Битола, кога е во прашање македонската рап сцена.

Еден од "вмешаните" во недоразбирањата кои се створија помеѓу неколкуте рап артисти од тие два града е и скопскиот рап артист Алфа, па пред неколку дена ja објави својота нова и според него финална реплика  - „Егзорцизам“, упатена кон Луцифер од Битола и останатите кои го повикуваа Алфа преку траки.

Инструменталот врз кој рецитира Алфа е на Dr.Dre - Deep Cover, па доколку сеуште ја немате чуено оваа бетл трака со дис тематика, може да ја проверите на линкот под текстот: