20 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА YAKI KADAFI

20 ГОДИНИ ОД СМРТТА НА  YAKI KADAFI


На 10.11.1996 , младиот рапер Yafeu “Yaki Kadafi” Fula бил фатално застрелан во своето родно New Jersey.
Фамозен по својата афилијација со 2PAC којшто впрочем го титулирал според Моамер Ел Гадафи, оригинален член на Dramacydal & Outlawz , гостува на многубројни проекти на неговиот ментор а притоа бил и еден од директните сведоци на убиството на Shakur но сепак овој факт не бил причина за неговата прерана смрт , атакот врз неговиот живот се дефинира како „street thing“ иако официјално немилиов евент сеуште не е расветлен а мотивите се сеуште мистериозни.